Bestuursverslag 2020

Mooie resultaten en stabiele vooruitzichten!

“Geef nieuwe ontwikkelingen ruimte – Betaalbaar wonen, flexibel werken”

Het vijfde jaar als zelfstandig vastgoedontwikkelaar en bouwbedrijf is succesvol verlopen. De netto omzet kwam uit op 70 miljoen euro en het resultaat voor belastingen op 4,2 miljoen euro, een winst van 6 % over de omzet. Het aantal verkochte woningen komt uit op 125 en daarbij verkochten we 11 bouwkavels.

In het voorwoord van het directie­verslag van 2019 schreven we: ‘2019 is het jaar waarin de vastgoed-sector geconfronteerd werd met een onverwachte tegenslag: de stikstof­crisis. Stakende boeren en vastgoed­ondernemers togen naar Den Haag om met de politiek te discussiëren over de ontstane situatie’. Met dat in het achterhoofd: ‘Hoe moeten we 2020 dan omschrijven? Als het jaar waarin COVID-19 de wereld op zijn kop zet?’

Ook wij werden in het eerste kwartaal verrast door de enorme impact op de bedrijfsvoering. Door snel handelen en aanpassen van werkzaamheden aan de COVID-beperkingen van onze opdrachtgevers, medewerkers en partners hebben wij gelukkig door kunnen werken op de meeste projecten.

https://bestuursverslag.heilijgers.nl/

Werkgeluk en Top 3 Beste Bouwer
Werkgeluk staat hoog op onze agenda. Met een inspirerende werkomgeving, goede samenwerking én betrokkenheid als pijlers. Door de waardering steeds te laten afstralen op prestaties en mensen, creëren we de voorwaarden voor een zelflerende keten. Dat is de belofte die we elkaar elke dag opnieuw doen.

Gelukkige medewerkers zijn niet alleen bevlogen, maar het plezier in hun werk slaat over op onze klanten. Uiteindelijk vormen die de spiegel waarin we kijken en is dat de uitkomst van alle inspanningen die wij samen met onze partners leveren. Uiteraard zijn wij daar enorm trots op.

Onze werkopvatting bleef niet onopgemerkt. Op werkgeluk scoren we op onze interne monitor een 8. Door bouwnu.nl zijn we voor 2020 Top 3 ‘beste bouwer van Nederland’ met een score van 8,8. Dat is de hoogste klantscore die we ooit hebben behaald.

Vooruitzichten 2021
In 2021 verwachten wij dat de omzet met € 65 miljoen stabiel zal blijven ten opzichte van 2020. De omzet van het ontwikkelingsbedrijf stijgt mede door de start van de bouw van de projecten in Ridderkerk en Soesterberg (vervolgfasen) in de eerste helft van 2021. De omzet van het bouwbedrijf blijft naar verwachting met € 55 miljoen op het niveau van 2020. De orderportefeuille is op een gezond niveau, met een goede verhouding tussen interne projecten (eigen ontwikkelingen) en externe bouwprojecten. De verwachting is dat het rendement rond de 6% zal uitkomen in 2021. De omzet en het rendement zijn in lijn met onze meerjarige omzetdoelstellingen van € 60 tot € 70 miljoen met een resultaat voor belastingen van 4 à 5%. Onze personele bezetting is op deze omvang afgestemd.

Mooie projecten in uitvoering zijn onder meer de uitbreiding van Singer Laren met de Nardinc vleugel, de revitalisatie van House Modernes in Utrecht, Eemerald met 36 appartementen, twee penthouses en commerciële ruimten, de 190 woningen De Groene Hoogte in Soesterberg, de verduurzaming en nieuwbouw van 251 appartementen woonzorgcentrum Mariënburg in Soest, de 24 appartementen aan de Vlotlaan in Zeist, 65 woningen De Oude Boomgaert in Rijsoord, 42 woningen Thuis in Bloemendal in Barneveld en 98 appartementen De Lichtpen in Amersfoort.

Geef een reactie

*