Bouw woningen Zuydereiland gestart

Nieuwe bewoners leggen tijdcapsule onder hun huis

Nieuwbouw Zuydereiland Arnhem Heilijgers startMet het ingraven van een tijdcapsule onder haar eigen toekomstige woning, gaf koper Anna Luis, samen met wethouder Wonen Ronald Paping en directeur Heilijgers Projectontwikkeling Guillaume Chevalier, donderdagmiddag 21 juni het officiële startsein voor de bouw van duurzame en energiezuinige woningen op het Zuydereiland in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. In totaal verrijzen er negentien woningen, met uitzicht op het aangelegde natuurgebied Schuytse Laak.

Twee fasen
De woningen worden in twee fasen gebouwd, waarvan de eerste fase van 11 woningen, uitkijkend op de plas, nu van start is gegaan. Fase 2 (8 woningen) start kort na de bouwvakantie. Het Zuydereiland is één van de twee aangelegde eilanden in de plas Schuytse Laak. De negentien woningen hebben een kubistische architectuur. Ze bestaan uit een twee- of drielaags basismodel, dat door de toekomstige bewoner naar wens modulair kan worden uitgebreid. Een extra laag? Liever een dakterras of juist een balkon? Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden. De eerste woningen zijn naar verwachting medio 2019 gereed. Op het eerder aangelegde Noordereiland zijn de eerste woningen inmiddels al bewoond.

Comfortabel
“Goed dat deze huizen allemaal energiezuinig en duurzaam worden,” aldus wethouder Wonen Ronald Paping. “Dat betekent onder meer dat ze goed geïsoleerd zijn en zonnepanelen hebben. Dat is comfortabel, goed voor het milieu maar ook goed voor uw portemonnee.” Alle toekomstige bewoners mogen een tijdcapsule onder hun woning ingraven, met een wens of een boodschap voor de toekomst. Tientallen jaren later kunnen ze dan kijken of hun wens is uitgekomen.

Uniek
Guillaume Chevalier: “Wonen op Zuydereiland is bijzonder. Naast dat je uitkijkt over het water en groen heb je toch alle voorzieningen binnen handbereik. En doordat het huis naar wens aangepast kan worden is ook ieder huis op Zuydereiland uniek.”

Nieuwsgierig of interesse in één van de laatste vrije woningen?
Op 7 juli is er van 11.00 tot 13.00 uur geen open huis maar een open eiland.
Meer informatie over Zuydereiland > https://www.zuydereiland-arnhem.nl/

Zuydereiland Schuytgraaf Arnhem Heilijgers start bouw

Geef een reactie

*