Burgemeester Dijksma opent volledig gerenoveerde House Modernes in centrum Utrecht

House Modernes Utrecht opening burgemeester Sharon Dijksma Heilijgers 1De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma heeft vanmiddag het volledig gerenoveerde en verduurzaamde gebouw House Modernes aan de Lange Viestraat feestelijk geopend. Het pand, dat voorheen bekend stond als De Blauwe Planeet, is ruim twee jaar dicht geweest. Met de verbouwing is de gevel teruggebracht in de stijl van het iconische warenhuis Galeries Modernes, dat tot 1981 op de locatie was gevestigd.

Burgemeester Dijksma: “Vandaag krijgt de Utrechtse binnenstad weer een bezienswaardigheid erbij. Of beter: een fenomeen is terug van weggeweest. Met een nieuwe naam, een modern concept, de allerslimste voorzieningen én een flinke fietsenstalling. In Galeries Modernes vond je ooit alle producten onder één dak, in House Modernes zitten alle functies onder één dak – helemaal van nu.”

Het multifunctionele complex telt circa 12.500 m2 en is volledig verhuurd. Namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) sloot Syntrus Achmea de afgelopen periode langjarige contracten af met Spaces/IWG, Aldi, SoLow, Geldmaat, Boules Bites Bar, KAUAI en Jamin. Daarnaast huurt de gemeente Utrecht het grootste deel van de kelder voor een openbare fietsenstalling. Deze wordt op vrijdag 15 oktober officieel geopend.

House Modernes is een herontwikkeling van Syntrus Achmea Real Estate and Finance en NEOO naar een ontwerp van ZZDP Architecten.

Geef een reactie

*