Inschuifwoning

Inschuifwoning/-appartement

1093-Exterieur-achter

De inschuifwoning speelt in op het feit dat veel verouderde woningen, nauwelijks rendabel te renoveren zijn.

Bij de toepassing van een inschuifwoning of een inschuifappartement wordt een nieuwe woning met minmaal energielabel A toegevoegd. De toegevoegde woning voldoet aan de nieuwste eisen en wordt gerealiseerd tegen lage kosten. Andere voordelen zijn dat vernieuwing kan plaatsvinden op individuele basis – bijvoorbeeld bij huurmutaties – en dat de woning weer lange tijd mee kan.

Extractie van de woning
Uit een woningrij wordt één woning tot op de fundering uit de rij gezaagd. In een maand tijd wordt op de lege plek een geheel nieuwe woning herbouwd. Waar mogelijk worden goede elementen uit de oude woning hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de dakpannen (gelijk aanzicht als buurpanden) of een recent geplaatst keukenblok. Bij appartementen wordt het appartement verwijderd waarna op de lege plek een geheel nieuw appartement wordt herbouwd.

Samenwerking in bouwketen
Alle partijen uit de bouwketen vormen hierbij een hecht team, dat werkt volgens een gedetailleerd draaiboek. De realisatie wordt uitgevoerd met vaste partners, die goed op elkaar zijn ingespeeld.