Transformatie vastgoed

Heilijgers whitepaper transformatie leegstaand vastgoedSteeds vaker neemt transformatie de rol van nieuwbouw over. Bestaande gebouwen krijgen een tweede leven en bieden ruimte voor verrassende huisvesting. Beschik je over een leegstand pand? Met een quickscan / transformatiescan kan Heilijgers de kans snel taxeren.

Maatschappelijke meerwaarde

In Nederland staan duizenden gebouwen leeg: kantoren, scholen, bedrijfsgebouwen en gebouwen van maatschappelijke instellingen. Veel gebouwen behoren tot de kansloze leegstand: ze zullen niet meer voor hun oorspronkelijke functie worden verhuurd. Leegstand is een magneet voor verloedering en onveiligheid. Iedereen stoort zich eraan. Aan de andere kant vragen duizenden mensen om woonruimte in de bestaande stad. Goede transformatieprojecten hebben een enorme maatschappelijke meerwaarde. Het mes snijdt aan veel kanten.

Kansen nemen toe

De laatste jaren nemen de kansen voor transformatie toe. De markt verandert omdat meer mensen zoeken naar verrassende huisvesting. Niet alleen studenten. Ook starters, alleenstaanden, ouderen en mensen met diverse vormen van werk aan huis. Steeds meer mensen zoeken bovendien woonruimte in de bestaande stad. Veel utiliteitsgebouwen kunnen na transformatie aan die vraag beantwoorden. Daarbij verandert de wet- en regelgeving. Gemeenten zijn zich bewust van het probleem van leegstand en zijn vaker bereid om mee te werken aan verandering van een bestemmingsplan. Zij zoeken mee naar oplossingen voor geluidhinder en parkeren. Ook op het vlak van bouwtechniek staan de ontwikkelingen niet stil. Met nieuwe installaties en bouwkundige oplossingen kan in een bestaand casco hoge kwaliteit worden geboden op het gebied van esthetiek, duurzaamheid en gezondheid.

Whitepaper “Vastgoed Transformatie 3.0”

Lees ook ons whitepaper over ‘Transformatie 3.0’. Vul je naam in en download het whitepaper.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Vastgoedwaarde

De lichten voor succesvolle transformatie staan meer dan ooit op groen. Dat is goed nieuws voor eigenaren van leegstaande gebouwen, zoals beleggers, veel corporaties en gemeenten. Naarmate de transformatiekansen stijgen, stijgt immers ook de restwaarde van leegstaand vastgoed. Heilijgers gebruikt een quick scan om van een leegstaand gebouw snel een nauwkeurige indruk te krijgen van de transformatiekansen. De fysische mogelijkheden van het gebouw, de ruimte binnen vigerende regelgeving en het marktpotentieel in relatie tot de locatie van een gebouw, worden met de scan beoordeeld. Dit geeft een beeld van de kansen die er liggen, de kosten van transformatie en daarmee van de restwaarde van een pand. De scan laat tegelijk zien welke parameters eventueel moeten worden veranderd om de kans op een succesvolle transformatie verder te vergroten.

A tot Z

De kracht van Heilijgers in transformatieprojecten begint met advies in het voortraject. We maken dit advies vervolgens zelf waar door risico’s en uitdagingen over te nemen en een project van A tot Z te realiseren. Een goed voorbeeld is De Toorop in Amsterdam: het oude kantoor van woningstichting De Key in Overtoomse Veld. Heilijgers heeft het gebouw verworven en getransformeerd naar veertig appartementen die aantrekkelijk zijn voor starters op de woningmarkt: in de stad, bereikbaar en betaalbaar. Een ander mooi voorbeeld is de transformatie van de oude bibliotheek in Amersfoort in opdracht van CPO Woonvereniging ’t Boekhuis

Wil je meer weten over transformatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.