HeilijgersWoningConcept – betaalbaar bouwen

Woningconcept nieuwbouw BENG Nul op de Meter NOM GasloosONTWERP OP MAAT
Het Heilijgers WoningConcept kent geen standaardwoning, maar is een concept dat als vertrekpunt dient. De vorm van de woningen is flexibel. Elk project wordt ontworpen door een architect, die de woningen afstemt op de wensen van de opdrachtgever en de gestelde randvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld het stedenbouwkundig plan. Dat maakt het Heilijgers WoningConcept ook geschikt voor inbreidingslocaties.

Door standaardisatie van een aantal onderdelen kan de woning goedkoop en snel worden voorbereid en gerealiseerd. Daarbij heeft de indeling een gunstig effect op de energiezuinigheid van de woning. De gewenste woningen ontwikkelen we samen uit met onze partners tot een specifiek ontwerp in het Bouw Informatie Model (BIM).

Prijzen
Een woning van 5,10 bij 9,00 meter met een zadeldak en aangesloten op een warmtenet is al leverbaar vanaf € 102.500,- exclusief btw, prijspeil januari 2023. Uitgangspunt is daarbij een project van 48 woningen verdeeld over 6 bouwblokken.
Uw bouwplan kunt u eenvoudig begroten met onze WoningCalculator.

DE VOORDELEN VAN HET CONCEPT
Het concept staat voor een woning met maximale flexibiliteit en variatie:

 • lage aanschafkosten en exploitatielasten;
 • haalbaar in kleine series;
 • voor zowel nieuwe als binnenstedelijke locaties;
 • korte ontwikkel- en bouwtijd;
 • veel keuzemogelijkheden, verschijningsvormen, architectuur, interieur en uitrustingsniveaus;
 • verschillende breedtes en dieptes, ook binnen één plan;
 • mogelijkheden voor een afwisselend straatbeeld;
 • integrale duurzame oplossingen en lage energielasten;
 • BENG (EPC≈0,2), Energieneutraal (EPC=0) en Nul Op de Meter (EPC=-0,4) zijn mogelijk;
 • hoog comfort: uitstekende luchtdichtheid en thermische isolatie en goede geluidisolatie tussen rijwoningen onderling

Kievitsnest Soest nieuwbouw WoningConcept Heilijgers Bouw Projectontwikkeling

REFERENTIEWONING
De referentiewoning is een ruime ééngezins tussenwoning met een beukmaat van 5,10 meter, een woningdiepte van 9,00 meter en heeft een gebruiksoppervlak van ongeveer 102 m2 en de inhoud is circa 370 m3. De woning bestaat uit twee bouwlagen plus een zolderverdieping met een zadeldak.

HeiligersWoningConcept - een greep uit de mogelijkhedenOp de begane grond bevinden zich naast de entree en het toilet een lichte woonkamer en een open keuken. Op de verdieping is uitbreiding van twee naar drie slaapkamers mogelijk en bevindt zich een royale badkamer. Door het zadeldak op de tweede verdieping ontstaat een ruime zolder die bereikbaar is via een vaste trap. De zolder is voorzien van een tuimelvenster en ook het aansluitpunt voor de wasmachine en de installatietechniek bevinden zich hier.

Het energieconcept is BENG en kan in overleg naar wens worden aangepast. De bouwkosten zijn inclusief toilet en badkamer. De mogelijkheden zijn zeer gevarieerd. Zo is er een starterswoning, een gezinswoning en een levensloopbestendige woning. De woningen zijn leverbaar in koop en huur en voor zowel de sociale als vrije sector. Er zijn specifieke uitvoeringen voor corporaties, beleggers en eigenaar-bewoners, maar ook woningen die zijn voorbereid op zorgbehoevenden. Alle typen zijn zeer duurzaam, de woningen volgens het Heilijgers WoningConcept worden voorzien van een materiaalpaspoort.

MODULES
Met toevoeging van één of meerdere modules is de woning gereed voor gebruik, verhoog het comfort en verlaagt de woonkosten. Er zijn onder meer modules voor:

 • energie neutrale woning
 • sociale huur
 • beleggingshuur
 • rug-aan-rug woning
 • woonkeur
 • koop
 • beheer en onderhoud

Kievitsnest Zeist Heilijgers WoningConcept Projectontwikkelig Bouw

ONTWIKKELING EN VERKOOP

TOTALE EXPLOITATIE
Naast de realisatie kunnen wij integraal zorgdragen voor de ontwikkeling, de vergunningsprocedures en de verkoop en/of verhuur van de woningen. De daarvoor benodigde kennis en ervaring hebben wij zelf in huis en dat onderscheidt ons van veel andere aanbieders. Opdrachtgevers zoals particuliere beleggers en woningcorporaties hebben dat inmiddels ontdekt.

In kort tijdsbestek rekenen wij aan de hand van een QuickScan de totale exploitatie voor je door. Binnen een dag is duidelijk of uw project met het door jou beoogde resultaat haalbaar is. Na start bouw kan al binnen 92 dagen de eerste woning worden opgeleverd en daarna elke dag een nieuwe woning. En dat met het hoge kwaliteitsniveau dat je van ons gewend bent.

Onze dienstverlening passen we aan op de behoefte. Zo neemt Heilijgers na oplevering graag de zorg voor het beheer en onderhoud van u over zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.

SUCCES GEGARANDEERD
De ontwikkeling en de verkoop wordt verzorgd door eigen professionals. Onze succesvolle Verkoopstrategie 3.0 omvat omgevingscommunicatie, gebiedspromotie, pre-sales en de daadwerkelijke verkoop van de woningen. Potentiële kopers worden door onze eigen makelaar snel getraceerd en adequaat bediend.

Kopers bieden wij desgewenst een gegarandeerde financiële zekerheid met behulp van onze programma’s ‘Verkoop Eigen Woning’ en diverse woonklaarpakketten.

SOCIALE COHESIE
Niet alleen de flexibele woningen, maar meteen een complete woongemeenschap opleveren waar bewoners, winkeliers, wijkagent en maatschappelijke organisaties al samen met elkaar optrekken.
Hier lees je er meer over.

plattegronden heilijgers woningconcept jan 2019

Wij informeren je in een persoonlijk gesprek graag verder over de inhoud van de referentiewoning, alle varianten en modules.
Weten wat de voordelen zijn? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.