Heilijgers verkoopt zorgresidentie Leusden aan Aedifica

Nieuwbouw woningen De Verborgen Tuinen Leusden HeilijgersVastgoedontwikkelaar Heilijgers uit Amersfoort heeft de zorgresidentie in ‘De Verborgen Tuinen’ in Leusden verkocht aan het Brusselse Aedifica. Het woonzorggebouw bestaat uit 21 appartementen en biedt straks onderdak aan senioren met een hoge zorgbehoefte. Stepping Stones Home & Care uit Arnhem neemt de exploitatie op zich.

Het totale investeringsvolume van het project bedraagt ongeveer EUR 4 miljoen bij een initieel huurrendement van ongeveer 6,5 procent. Aedifica financiert de aankoop uit eigen kredietfaciliteiten. Het project wordt door Heilijgers Projectontwikkeling turnkey opgeleverd.

De zorgresidentie maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘De Verborgen Tuinen’ op een voormalige schoollocatie in het centrum van Leusden en grenst aan het natuurgebied De Schoolsteegse Bosjes. Op deze locatie ontwikkelt Heilijgers naast de zorgresidentie nog twee appartementsgebouwen met in totaal 35 koopappartementen en 31 grondgebonden woningen. De appartementen zijn recent verkocht aan individuele particulieren. De grondgebonden woningen komen nog deze zomer in de verkoop.

De bouw van de zorgresidentie en twee andere appartementsgebouwen begint dit kwartaal en de oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft deze transactie namens verkoper Heilijgers Projectontwikkeling BV begeleid. Stibbe trad op als juridisch adviseur van Aedifica.

Stepping Stones Home & Care is een snelgroeiende Nederlandse zorgverlener die hoogwaardige zorg en wonen aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Zij exploiteert inmiddels 10 locaties waarvan twee van Aedifica.

Aedifica is sinds 2006 genoteerd op de Euronext Brussels en gespecialiseerd in huisvesting voor senioren. De snelle groei van Aedifica is mede gerealiseerd door op te treden als lange-termijnbelegger en strategisch partner voor zorgverleners.

Heilijgers is een ervaren en vooruitstrevende partner actief in vastgoedontwikkeling, bouw, transformatie, renovatie en onderhoud. Met duurzame en innovatieve concepten werkt zij aan projecten in Amsterdam, Arnhem, Almere, Baarn, Bloemendaal, Benschop, Hilversum, Leusden, Soesterberg, Utrecht, Voorthuizen, Zeewolde, Zeist en uiteraard Amersfoort.

# Health Care

Geef een reactie

*

Scroll Up