Hoogste punt verpleeghuis Mariënburg Soest

nieuwbouw verpleeghuis Mariënburg Soest - hoogste punt - Paula van der Tuin - Herman Broekhuizen - Micha van Akkeren Beweging 3.0 Woonzorg NederlandEen tweede mijlpaal bij de bouw van het nieuwe Mariënburg in Soest. Het hoogste punt van het duurzame en toekomstbestendige verpleeghuis is bereikt. Aanleiding voor een coronaproof feestelijk moment dinsdag 16 september, gemarkeerd door het in top hijsen van de vlag. Woonzorg Nederland, gespecialiseerd in seniorenhuisvesting, is opdrachtgever van de bouw, zorgorganisatie Beweging 3.0 de toekomstige huurder.

Met de bouw van verpleeghuizen als Mariënburg spelen Woonzorg Nederland en Beweging 3.0 in op de snelle vergrijzing in Nederland. Cees van Boven, bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland: ‘Eén op de vier Nederlanders is over vijftien jaar 65-plusser. Het aantal mensen met dementie is dan zelfs verdubbeld. Al die senioren gunnen wij een fijn thuis dat bij hun behoefte past. Daarom ontwikkelen wij collectieve woonvormen en breiden we ons verpleeghuisbezit uit. Zoals nu met de bouw van nieuw Mariënburg.’

nieuwbouw verpleeghuis Marienburg Soest - hoogste punt - Beweging 3.0 Woonzorg NederlandVoor de ontwikkeling van dit verpleeghuis werkt Woonzorg Nederland intensief samen met zorgorganisatie Beweging 3.0.’ Micha van Akkeren, bestuurder bij Beweging 3.0:

Ouderen blijven, in tegenstelling tot vroeger, zo lang mogelijk thuis wonen en gaan pas naar een verpleeghuis als zij intensieve zorg nodig hebben. Daardoor neemt de vraag naar goede huisvesting voor zeer kwetsbare ouderen toe. De nieuwbouw van Mariënburg voldoet straks aan alle eisen die nodig zijn om aan deze groep ouderen complexe zorg te kunnen verlenen.’

Samenwerking
Cees van Boven en Micha van Akkeren: ‘Ondanks de coronacrisis loopt de bouw precies op schema. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Dankzij de goede onderlinge samenwerking, het ontwerp van AG NOVA architecten en duurzame bouw door Heilijgers staat er straks in Soest een toekomstbestendig verpleeghuis waarbij in het ontwerp rekening is gehouden met de natuurlijke omgeving.’

nieuwbouw verpleeghuis Marienburg Soest - hoogste punt - Beweging 3.0 Woonzorg NederlandKleinschalige woonvoorzieningen
Nieuw Mariënburg biedt ruimte voor 75 appartementen. Het wordt een sfeervol verpleeghuis met kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen die complexe zorg nodig hebben. Door de indeling van het gebouw is het voor medewerkers heel makkelijk om in contact met bewoners te staan. Elke bewoner krijgt een zelfstandige woonunit met grote badkamer. In totaal zijn er zeven woongroepen die allemaal gebruik maken van een eigen gezamenlijke huiskamer, open keuken en groot balkon. Een restaurant, waar eventueel ook buurtbewoners kunnen eten, en een grote tuin maken het pand compleet.

Klein Soestdijk
Voor het ontwerp van Mariënburg is een speciale landschapsarchitect ingezet. Er is rekening gehouden met de natuurlijke omgeving in Soest. Hierdoor vormen omgeving en gebouw straks één geheel. Als inspiratiebron diende Paleis Soestdijk.

nieuwbouw verpleeghuis Marienburg Soest - hoogste punt - Beweging 3.0 Woonzorg NederlandOplevering
Naar verwachting is de nieuwbouw van verpleeghuis Mariënburg vlak voor de zomer van 2021 afgerond. Halverwege de zomer van 2021 verwacht Beweging 3.0 alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers in het nieuwe verpleeghuis te verwelkomen. De toekomstige bewoners wonen nu tijdelijk in woonzorgcentrum De Lichtenberg in Amersfoort.

Geef een reactie

*

Scroll Up