Jaarverslag 2017: Mooie resultaten en goede vooruitzichten!

‘Een ontwikkelende wereld, op weg naar een circulaire economie’

Het tweede jaar als zelfstandig vastgoedontwikkelaar en bouwbedrijf is voor Heilijgers succesvol verlopen. De netto omzet kwam uit op 42 miljoen euro en het resultaat voor belastingen op 2,3 miljoen euro, een winst van 5 % over de omzet. Het aantal verkochte woningen komt uit op 108.

Voor 2018 en verder wordt rekening gehouden met een stijgende omzet en bijbehorend rendement. Gegeven de algemene krapte in capaciteit gaan we de uitdaging aan om een stabiel en gelijkmatig proces te garanderen.

Eind 2017 heeft Heilijgers haar Customer Intimacy strategie verder aangescherpt. Langs de ‘drivers of change’ Duurzaam, Digitaal, Divers en Verbonden wordt de strategie verder uitgewerkt met nieuwe technologie, klimaat intelligent ondernemen, uitgebreide dienstverlening en intensievere samenwerking.

In het licht van de klimaatagenda is de innovatieversnelling van bouwmethoden en materialen verder doorgezet. Zo hebben wij met succes een proef met een 3D-betonprinter afgerond en volgt dit jaar opschaling. Inmiddels is subsidie gehonoreerd voor het ontwikkelen van een polystyreenwoning waarbij circulariteit en CO2-reductie belangrijke uitgangspunten zijn.

Heilijgers manifesteert zich sterk in projecten waar engineerings- en ontwikkelingskennis nodig is, vaak complexe ontwikkelings- en bouwprojecten in stedelijk gebied. De voornaamste activiteiten zijn projectontwikkeling, bouw, renovatie, onderhoud en vastgoedbeheer. Denk aan transformatie, kantoorrevitalisering, verduurzaming van woningen en een substantieel deel woningontwikkeling met een eigen woningconcept dat geschikt is voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Het woningconcept is leverbaar in energieneutraal en gasloos.

Mooie projecten in uitvoering zijn onder meer 190 woningen De Groene Hoogte in Soesterberg, 107 woningen Holzenbosch in Voorthuizen, de verduurzaming van appartement complexen in Zeist, de renovatie en brandpreventie van 37.000 m2  universiteit in Utrecht en de transformatie van het voormalig streekziekenhuis naar stadsvilla’s Carre van Bloemendaal.

Geef een reactie

*