Start bouw “De Groene Hoogte” Soesterberg

Heilijgers start bouw woningen De Groene Hoogte SoesterbergWoensdagmiddag 3 oktober hebben wethouder Harrie Dijkhuizen van de gemeente Soest, Maurice Wit en Denise de Boer kopers van één van de woningen en Arjan van Asselt, directeur Heilijgers het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 90 woningen in De Groene Hoogte in Soesterberg. Daarna hebben de toekomstige bewoners een koker onder hun woning ingegraven met daarin een wens voor de toekomst.

Harrie Dijkhuizen: ,,Hier staat een blije wethouder en ook een beetje jaloerse wethouder. Want u gaat op een prachtige plek wonen die echt uniek is, een prachtige ligging op Utrechtse Heuvelrug. U komt in een sociaal dorp terecht.” Hij besloot zijn toespraak drie wensen: “Voor de ontwikkelaar een voorspoedige bouw en voor de toekomstige bewoners veel geluk en plezier in de nieuwe woning. En dat we met z’n allen de komende jaren genieten van al het moois dat Soesterberg te bieden heeft.”

Centraal gelegen in Nederland aan de oostzijde van Soesterberg ligt een bosgebied op het voormalig terrein van Kontakt der Kontinenten. Hier verrijst de komende jaren een unieke woonbuurt ‘De Groene Hoogte’ met een grote diversiteit aan woningtypen. Zo komen er starterswoningen, rijwoningen en twee-onder-één-kap-woningen. De nieuwe woonwijk in Soesterberg telt straks ongeveer 190 woningen.

Het karakter van de buurt valt te omschrijven als dorps, ongedwongen en lommerrijk. Midden in het plan komt een park waar bewoners in hun vrije tijd heerlijk kunnen genieten en kinderen lekker kunnen spelen.

Planning
De bouw van de eerste fase is nu in volle gang en de oplevering vindt naar verwachting half 2019 plaats. In het eerste kwartaal van 2019 gaat ook de verkoop van de volgende fase met ongeveer 70 woningen van start. In deze fase komt ook weer een grote verscheidenheid aan woningtypen in verschillende prijscategorieën. Voor elk wat wils.

Meer informatie:
Via Hol & Molenbeek Makelaars te Zeist (030-6920204), Sträter ERA Makelaardij (035-6016151).
Of bezoek de website www.degroenehoogte.nl en/of facebook.com/degroenehoogte.

Geef een reactie

*

Scroll Up