Woon-werkvoorziening Parana Utrecht

Parana Utrecht door HeilijgersMet een combinatie van de bijzondere samenstelling van bewoners, bedrijvigheid op de begane grond, de uitstraling van het gebouw en de samenwerking tussen Stichting de Tussenvoorziening, woningcorporatie Portaal en Heilijgers wordt Parana vanaf februari 2014 een levendige plek om te wonen en te werken.

“Een plek in de buurt voor mensen die dat nodig hebben”
De woon-werkvoorziening Parana in de Utrechtse wijk Overvecht biedt woonruimte aan zowel dragende als kwetsbare bewoners. In combinatie met vormen van maatschappelijke bedrijvigheid die ook van betekenis zijn voor bewoners in de omgeving. Het gebouw staat naast het politiebureau aan de Paranadreef en biedt huisvesting voor maximaal 44 ex dak- en thuislozen van binnen en buiten Overvecht. Er is daarnaast plaats voor 24 reguliere woningzoekenden, de dragende bewoners, die een ondersteunende bijdrage willen leveren.

De woon-werkvoorziening is geïnspireerd door ’t Groene Sticht in Leidsche Rijn. De Tussenvoorziening zorgt voor de plaatsing en werving van de toekomstige bewoners van Parana.

Scroll Up