Plus Supermarkt Soesterberg

Heilijgers Plus Supermarkt Rademakershof SoesterbergSoesterberg heeft begin november 2014 haar winkelplein met de nieuwe PLUS supermarkt in gebruik genomen “De Rademakershof” Hier is meer dan tien jaar naar uitgekeken terwijl de bouw slechts vier maanden in beslag nam.

Heilijgers Projectontwikkeling en PLUS Vastgoed hebben het plan aan de Rademakerstraat in samenwerking ontwikkeld. Het voorziet in een supermarkt van 1.600 m2 en een drogist van 120 m2.

Voor en naast de nieuwe supermarkt is een parkeerterrein voor ruim 90 auto’s. Het parkeerterrein aan de Rademakerstraat is ook de nieuwe plek voor de wekelijkse markt. Aan het plein komt verder een bouwblok met in de plint 170 m2 ruimte voor detailhandel en daarboven 4 appartementen.

Heilijgers Plus Supermarkt Rademakershof Soesterberg

Heilijgers Plus Supermarkt Rademakershof Soesterberg

Ten slotte maken nog in 13 grondgebonden woningen voor drie verschillende doelgroepen deel uit van het plan. Woningen voor gezinnen, starters en senioren.

Met de realisatie van het dorpshart wordt Soesterberg een nog aantrekkelijkere woonplek in Midden-Nederland. Aansluitend aan dit plan ontwikkelt Heilijgers aan de rand van Soesterberg in het bosgebied bij Kontakt der Kontinenten een woonlocatie met ongeveer 200 woningen in verschillende prijsklassen.

De versterking van het dorpshart markeert voor Soesterberg de start van het grootschalige masterplan met verder onder meer de herontwikkeling van de vliegbasis, de verdiepte rondweg en de transformatie van militaire gebouwen.