Politiebureau Doorn

Politiebureau DoornVia een visiepresentatie zijn Heilijgers uit Amersfoort samen met Van Pelt architecten uit Cromvoirt geselecteerd voor de design-and-build-opdracht. De belangrijkste doelstellingen: gebruikerskwaliteit en duurzaamheid. Tijdens de ontwerpfase hebben architect, bouwer en installateurs intensief en succesvol samengewerkt. Het ontwerp is functioneel, esthetisch en duurzaamheid beoordeeld door een (ruime) vertegenwoordiging van de toekomstige gebruikers en door medewerkers binnen de Politie Utrecht die beleidsmatig betrokken zijn bij de uitstraling en het imago van het korps. Het ontwerp behaalde met een 7,9 de hoogste score GPR Gebouw in combinatie met een energielabel A. Het nieuwe politiebureau is gesitueerd in het centrum van Doorn aan de Dorpsstraat en omvat een receptie, flexibele werkplekken, kleedruimten met lockers, drie ophoudruimtes, een verhoorkamer en een vergader-/briefingruimte.

Openingshandeling Politiebureau DoornOp donderdagmiddag 25 april hebben de heren W. Woelders, plaatsvervangend politiechef Midden-Nederland, R. Tanis, directeur Facility Management en G.W. van de Vliert, wijkteamchef, het nieuwe politiebureau voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan de Dorpsstraat in Doorn geopend.

Het betrekken van het nieuwe, centrale politiebureau in Doorn is de laatste uitwerking van de centralisering die in 2009 begon. Doorn wordt de uitvalsbasis van het district Heuvelrug, dat de regio tussen Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Driebergen-Zeist gaat bedienen.

Tevredenheid
Het nieuwe politiebureau Doorn is naar volle tevredenheid van de politie Utrecht opgeleverd binnen de vooraf overeengekomen kaders tijd en geld. De gebruikers zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat. Het bureau past heel goed in de schaal en omgeving van de Dorpsstraat. De fijne korrel was mede de inspiratie voor de massaopbouw en uitstraling van het politiebureau. De ruimtelijkheid en functionaliteit van het bureau spreekt eveneens tot de verbeelding van de gebruikers.

Opdrachtgever: Politie Regio Utrecht
Architect: Van Pelt Architecten Cromvoirt