Hoe ziet een (stage)dag eruit?

Verduurzamingsproject Fazantenplein, Zeist

Om kwart voor 8 ben ik op de zaak, dan start ik mijn laptop op. Dan begin ik met de taken en/of opdrachten die ik op dat moment heb lopen. De opdrachten variëren van tekenwerk tot het aanvragen van een vergunning of het vergelijken van offertes.
Om half 9 komen alle werkvoorbereiders/projectleiders bij elkaar en doen dan een bakje koffie. Dit is een dagelijks ritueel en wordt elke week in een andere kamer gedaan. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er ontspannen met elkaar gepraat. Na de koffiepauze pak ik mijn vaste taken weer op en rond half 1 wordt er een rondje gelopen. Dit gebeurt vaak met veel collega’s. Men wacht op elkaar op de parkeerplaats. Na de middagpauze pak ik mijn taken weer op voor die dag.

Het komt vaak voor dat ik mee mag naar een project of een vergadering buiten de deur. Ik ben meerdere keren mee geweest naar het Fazantenplein in Zeist, een renovatie en verduurzamingsproject van 24 appartementen. Hier ben ik vanaf het begin van mijn stage bij betrokken en heb al verschillende werkzaamheden voor dit project opgepakt.

Waarom kies je ervoor om bij Heilijgers in dienst te treden na je afstuderen?

De reden dat ik ervoor heb gekozen om na mijn studie bij Heilijgers in dienst te treden is omdat de sfeer binnen het bedrijf goed is. Er wordt met elkaar meegedacht en er heerst geen haantjes cultuur. Het werk wat wordt uitgevoerd is uitdagend en divers.

De mogelijkheid om zowel in de renovatie als nieuwbouw te werken is interessant voor mij. Ik doe  hierdoor brede kennis en ervaring op. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort. Dit is voor mij mooi centraal. En misschien wel de belangrijkste reden voor mij is de mogelijkheid om ervaring op te doen bij een bedrijf met veel ervaring op verschillende gebieden binnen de bouw.

“Er wordt met elkaar meegedacht, er heerst geen haantjes cultuur”

Stage bij Heilijgers. Hoe leuk is dat?

Wat het stage lopen bij Heilijgers leuk maakt is het werkveld van nieuwbouw tot renovatie en van woningen tot appartementen. Tijdens de stage is veel mogelijk en er wordt veel ruimte geboden om te kijken wat voor opdrachten je wilt uitvoeren en hoe dit het beste bij je studie past.
De sfeer binnen het bedrijf is ook heel prettig. De drempel om ergens naar binnen te lopen is laag en je bent overal welkom met vragen. De sfeer is toegankelijk en gemoedelijk. Tijdens de eerste weken van mijn stage mocht ik aanwezig zijn tijdens een teambuildingssessie. Hier was merkbaar dat iedereen met elkaar meedacht en ook open is tegenover elkaar.

De drempel om ergens naar binnen te lopen is laag en je bent overal welkom met vragen

Geef een reactie

*