Start bouw appartementen Eemerald in Amersfoort

Wethouder Willem-Jan Stegeman van de gemeente Amersfoort en Guillaume Chevalier, directeur Heilijgers Projectontwikkeling hebben de symbolische eerste paal geboord van Eemerald. Hiermee is het feestelijke startsein gegeven voor de bouw.

”U gaat straks wonen op de mooiste plek van Amersfoort. De ontwikkeling van Eemerald is een goed voorbeeld voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de stad.”, sprak de wethouder. Hij eindigde zijn toespraak met de wens dat de toekomstige bewoners hier met veel plezier gaan wonen.

Eemerald is ontwikkeld door Heilijgers, LATEI en IMIX projecten, samen met Jan Poolen van ZEEP architecten en is een ware eyecatcher. Het complex bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen met een gedeelde begane grond. Eemerald telt 36 appartementen en 2 penthouses, verdeeld over 7 woonlagen en ligt direct aan het Eemplein, te midden van winkels, horeca, een bioscoop en andere voorzieningen. Op de begane grond komen commerciële ruimten en onder het gebouw een parkeergarage die bereikbaar is met twee autoliften. Alle appartementen zijn verkocht maar voor de commerciële ruimten en de horecagelegenheid op de begane grond worden nog partijen/initiatieven gezocht.

Start bouw appartementen Eemerald Amersfoort - Heilijgers - Cees Wouda
Planning
De komende maanden worden de funderingspalen aangebracht waarna het ontgraven van de bouwput begint. In het eerste kwartaal van  2019 start Heilijgers Bouw met het maken van de keldervloer. De bouw duurt ruim twee jaar, de oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht.

Duurzaam verwarmen
Aanvankelijk zou Eemerald op het aardgasnet worden aangesloten maar Heilijgers vond dit niet passen bij haar duurzaamheidsambities en heeft alle kopers gevraagd of zij alsnog over willen gaan naar het warmtenet van Warmtebedrijf Amersfoort. Dit warmtenet wordt gevoed door de dichtbijgelegen duurzame biowarmte-installatie in De Nieuwe Stad. Alle kopers van Eemerald besloten unaniem om Eemerald alsnog aardgasloos te realiseren!

Heilijgers nieuwbouw appartementen Eemplein Amersfoort Eemerald grote projecten

Video Brayn
Foto’s Cees Wouda

Geef een reactie

*