Start bouw eerste woningen Bloemendal Barneveld

Bloemendal Barneveld - Heilijgers - start bouw woningenDinsdagmiddag 15 maart jl. is de start van de bouw van de eerste woningen in het project ‘Thuis in Bloemendal’ in Barneveld gevierd met de kopers en betrokkenen. Om de start van deze duurzame buurt te vieren heeft Guillaume Chevalier, directeur Heilijgers Projectontwikkeling namens Heilijgers en alle kopers een cheque overhandigd aan Stichting Ons Bedrijf Barneveld. Naast deze schenking mag Stichting Ons Bedrijf Barneveld ook het oplevercadeau gaan maken voor de kopers. Zo worden er naast 42 woningen ook 42 nestkastjes opgeleverd eind dit jaar.

Deze woningen maken deel uit van de nieuwe woonwijk Bloemendal, in het noorden van Barneveld waar ruim 1500 woningen worden gerealiseerd. Deze plek krijgt langgerekte velden met veel ruimte voor water, groen en bomen. Zo wordt de lucht gezonder en kan regenwater beter worden gereguleerd. Heilijgers realiseert in de eerste fase ‘Bloemenvelden’ 42 woningen.

Bloemendal Barneveld - Heilijgers - start bouw woningenIn het project worden diverse woningtypen gerealiseerd. Van starterswoningen, tussen- en hoekwoningen, levensloopbestendige woningen tot (geschakelde) twee-onder-één kapwoningen. Duurzaamheid staat centraal in de wijk Bloemendal. De woningen zijn energiezuinig, voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, sedum op de platte daken en het regenwater wordt opgevangen in regentonnen en ondergrondse infiltratiekratten. Heilijgers realiseert hier een superenergiezuinige, gezonde en leefbare woonwijk die klaar is voor de toekomst.

Planning
De bouw is gestart en de oplevering zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 plaatsvinden. Alle woningen zijn verkocht

Meer informatie
Meer informatie over de woningen > Thuis in Bloemendal

Bloemendal Barneveld - Heilijgers - start bouw woningen

 

Geef een reactie

*