Start revitalisatie House Modernes Utrecht

House Modernes Utrecht Heilijgers Syntrus Achmea Real Estate FinanceHeilijgers Bouw uit Amersfoort is in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance gestart met de revitalisatie van het voormalige pand van warenhuis Galeries Modernes op de hoek van de Oude Gracht en de Lange Viestraat in Utrecht. Het pand heeft een totale oppervlakte van ruim 12.170 m2, waarvan 7.370 m2 kantoorruimte. De resterende ruimte zal onder andere worden gebruikt voor winkels, horeca en een openbare fietsenstalling.

De locatie van House Modernes in het hart van het winkelgebied is zeer complex. Voor een optimale uitvoering van het plan van ZZDP Architecten is intensief overleg tussen Syntrus Achmea, NEOO, IMd, Hiensch, LBP|Sight en Heilijgers. Voor de logistieke uitwerking wordt nauw samengewerkt met de gemeente Utrecht en andere stakeholders in de omgeving.

House Modernes Utrecht Heilijgers NEOO Syntrus Achmea Real Estate FinanceVlnr: Edwin Kannegieter, Henk van Ruitenbeek, Rob Jansen en Marco Sevink van Heilijgers, Walther van Leeuwe van Syntrus Achmea Real Estate Finance, Michel Castelijn van NEOO en Erik Tillemans van Syntrus Achmea Real Estate Finance

Heilijgers is eindverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van House Modernes. De revitalisatie wordt duurzaam en circulair uitgevoerd, zo worden materialen tijdens de sloop geoogst voor hergebruik. Het gebouw heeft straks een GPR-score van gemiddeld 8 en is daarmee ruim beter dan de huidige GPR-benchmarkscore van 7. Het dak en de dichte gevels worden hoogwaardig geïsoleerd, de kozijnen en puien worden voorzien van hoogrendementsglas en de installatie is gasloos en aangesloten op het warmtenet. Een gebouw uit 1941 dat voldoet aan energielabel A.

Inmiddels is de bouwkraan op het dak geplaatst. De komende maanden wordt gewerkt aan de constructieve sloopwerkzaamheden, bouwen van gevelsteigers en plaatsen van bouwketen boven de werf aan de Oude Gracht.

House Modernes Oude Gracht Utrecht Heilijgers Syntrus Achmea Real Estate FinanceHouse Modernes wordt anno 2021 een levendige omgeving met veel verschillende functies. Een huis waarin mensen werken, winkelen, ontmoeten, recreëren en zich thuis voelen. Het is 24/7 in beweging. Op de begane grond en eerste etage bevinden diverse units geschikt voor retail. Daarboven is kantoorruimte verdeeld over zes lagen met een totale oppervlakte van 7.370 m2. In de kelder is ruimte voor een openbare fietsenstalling van circa 1.420 m2. Tot slot wordt in de -2 kelder een ruimte gerealiseerd die geschikt is voor vestiging van Food & Beverage of fitness. Deze ruimte is circa 720 m2 groot en heeft als unieke propositie dat zij rechtstreekse verbindingen heeft met 4 werfkelders aan de Oude Grachtzijde.

Syntrus Achmea verhuurt namens het Achmea Dutch Retail Property Fund ruim 7.300 m2 in House Modernes aan International Workplace Group (IWG), de wereldwijde aanbieder van werkplekken. IWG neemt de begane grond en de eerste tot en met de zesde verdieping van het pand in gebruik voor een nieuwe vestiging van Spaces.

Er worden hier hoogwaardige open kantoorvloeren gerealiseerd van circa 1.650 m2 per verdieping, straks één van de beste werkplekken in het centrum van Utrecht. Toekomstige gebruikers kunnen in 2021 genieten van unieke werkplekken wat betreft ligging, bereikbaarheid met openbaar vervoer, uitzicht en ruimte.

Voor meer informatie over dit project zie www.housemodernes.nl

Geef een reactie

*