Start sloop Mariënburg Soest

sloop Marienburg Soest Heilijgers Beweging3.0 WoonzorgNederlandDe nieuwe Mariënburg – een verpleeghuis in Soest met kleine woongroepen – is weer een stap dichterbij. Met een hap uit het gebouw, startte vandaag de officiële sloop van het voormalige woonzorgcentrum. Een mijlpaal voor woningcorporatie Woonzorg Nederland, eigenaar van het huidige pand en verantwoordelijk voor de nieuwbouw. En ook voor zorginstelling Beweging 3.0. Dankzij het nieuwe gebouw dat in het voorjaar van 2021 wordt opgeleverd, kan Beweging 3.0 straks antwoord geven op de steeds complexere zorgvraag van cliënten.

Circulaire sloop
De sloop van de oude Mariënburg vindt ‘hap voor hap’ plaats, waardoor de verschillende materialen gescheiden worden. We pakken de sloop circulair aan, ofwel alle materialen die tijdens de sloop vrijkomen worden gerecycled. Nog bruikbare materialen die in het gebouw aanwezig waren zoals kozijnen, deuren, sanitair, keukens, zijn voorafgaand aan de sloop uit het gebouw verwijderd en voor hergebruik aangeboden. De sloop neemt ongeveer zes weken in beslag.

Eerste paal
Het bouwrijp maken van het terrein start in januari 2020. De verwachting is dat de eerste funderingspaal voor de bouw van de nieuwe Mariënburg in februari wordt geboord.

Nieuw Mariënburg
Het nieuwe gebouw blijft qua lengte en breedte vrijwel hetzelfde als het huidige gebouw. Wel komt er een extra verdieping bovenop. De uitstraling sluit aan bij de omgeving: rustig en klassiek. Het verpleeghuis heeft straks ruimte voor 75 appartementen. Er komen zeven woongroepen die elk gebruikmaken van een moderne huiskamer en keuken. Op een centrale plek op de begane grond komt een klein gezellig restaurant waar bewoners en familie iets kunnen eten en drinken. In 2021 keren de bewoners, medewerkers en vrijwilligers die nu tijdelijk in woonzorgcentrum De Lichtenberg wonen en werken, terug naar de nieuwe Mariënburg.

Geef een reactie

*