Heilijgers verzelfstandigt van BAM via management buy-out

Logo Heilijgers Amersfoort - Projectontwikkeling Bouw Transformatie Renovatie & Onderhoud VerduurzamingKoninklijke BAM Groep nv is voornemens bouw- en vastgoeddochter Heilijgers te verkopen aan het management. De onderneming telt ruim honderd medewerkers en realiseerde in 2015 – bij een omzet van € 40 miljoen – een winst vóór belastingen van € 1 miljoen.

Heilijgers directie Arjan van Asselt Rob JansenDe aandelen komen in handen van huidige directievoorzitter Rob Jansen en directeur projectontwikkeling Arjan van Asselt. Beiden zijn al jaren werkzaam binnen de vastgoedbranche. De overname is mede mogelijk door Rabobank Amersfoort Eemland.

Heilijgers kent een geschiedenis van meer dan honderd jaar en maakt sinds 1998 deel uit van BAM. De onderneming heeft Midden-Nederland als belangrijkste werkgebied met als voornaamste activiteiten projectontwikke­ling, bouw, renovatie, onderhoud en vastgoedbeheer.

Heilijgers kenmerkt zich als een full service vastgoedonderneming met sterke en langlopende klantrelaties. De toegevoegde waarde vóór en na de realisatie wordt door de markt zeer gewaardeerd. Voorafgaand aan de realisatie is dat projectontwikkeling en/of engineering van complexe bouwopgaven en na de realisatie is dat vastgoedonderhoud, renovatie en transformatie. Deze kennis en capaciteit wordt bijvoorbeeld ingezet bij gecombineerde binnenstedelijke opgaven, inbreiding of afsplitsing van industriële productielocaties en restauratie van monumenten. De veelzijdigheid in zowel woningbouw als utiliteitsbouw maakt het bedrijf wendbaar. Momenteel en de komende jaren worden de vruchten van de bloeiende woningmarkt geplukt.

Er worden volop kansen gezien in de aantrekkende markt waarin toegevoegde waarde het verschil maakt. De Heilijgers-organisatie wordt verder versterkt om vernieuwende processen en concepten te introduceren en de capaciteit te verhogen. De goed gevulde orderportefeuille en de aantrekkende markt bieden voldoende mogelijkheden om de continuïteit van het bedrijf te garanderen en het bedrijfsresultaat te optimaliseren.

Heilijgers werkt momenteel aan projecten in Amsterdam, Arnhem, Scheveningen, Utrecht, Benschop, Leusden, Voorthuizen, Ermelo, Baarn, Blaricum, Hilversum, Soest, Soesterberg, Zeist en Amersfoort.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met:
Pers: André Heeringa, (033) 454 57 61, a.heeringa@heilijgers.nl
Opdrachtgevers: uw contactpersoon binnen Heilijgers
Gemeentes en of grondeigenaren: uw contactpersoon van Heilijgers Projectontwikkeling
Onderaannemers/leveranciers:
  > afdeling inkoop Gerard van de Bruinhorst: 033 454 57 37 g.vandebruinhorst@heilijgers.nl

Comments

 1. ir.j.a.j.m.ruygt says:

  Van harte gefeliciteerd met de overname en met zijn allen heel veel succes met dit topbouwbedrijf.
  met heel veel plezier als directielid er gewerkt en denk nog regelmatig terug aan die mooie periode
  Koos Ruygt.

 2. JW van den Berg says:

  Wat een fantastisch nieuws mijn heilijgersgroene hart begint weer sneller te kloppen heel veel succes

  • Arjan van Asselt says:

   Hè Jan,
   Goed te horen, wij zien dat ook terug bij onze medewerkers. Dat gaan we vasthouden en verder uitbouwen. Spreek je.

Geef een reactie

*