Wethouder Houwing opent uitbreiding Praktijkschool De Baander

opening praktijkschool de Baander Amersfoort Heilijgers BouwVrijdagmiddag heeft wethouder Bertien Houwing van Onderwijs de uitbreiding van praktijkschool De Baander aan de Zangvogelweg geopend. Het afgelopen half jaar is er fors uitgebreid. De aula is drie keer zo groot geworden en er zijn vier praktijklokalen bijgekomen.

Het ontwerp van de uitbreiding is van Bulkens Architecten. De uitvoering is gedaan door het Amersfoortse Heilijgers Bouw en Lomans Installaties. HEVO zorgde voor het projectmanagement.

Volgens directeur Martijn van Elteren van De Baander is er door de verbouwing ongeveer 600 vierkante meter bij zijn school gekomen, die nu 3000 vierkante meter telt en 235 leerlingen heeft. ,,We hebben een kas op de binnenplaats naar een andere plek verhuisd, zodat er ruimte vrij is gekomen voor de bouw. In de aula is een mooi podium gekomen voor bijvoorbeeld zangles of optredens. Daar bovenop zijn de vier nieuwe lokalen gebouwd. Het gaat om een beautysalon, een zorglokaal, een lokaal voor detailhandel en een textiel- en handvaardigheidsruimte.”

De lokalen zijn bedoeld om praktijksituaties na te bootsen, waar de moeilijk lerende leerlingen straks mee te maken kunnen krijgen als ze aan het werk gaan. Een deel van de leerlingen is betrokken geweest bij de voorbereidingen van de bouw.

De leerlingen van De Baander zijn tijdens de uitvoering op een praktische manier betrokken bij het project. ,,De leerlingen van de afdeling Bouw zich hebben zich ook nog erg nuttig gemaakt,’’ zegt Van Elteren.
Opening Praktijkschool De Baander Amersfoort Heilijgers aula

Geef een reactie

*