KlokHolding neemt Heilijgers over

Met terugwerkende kracht is bouwende ontwikkelaar Heilijgers uit Amersfoort per 1 januari onderdeel van KlokHolding. Eigenaren Arjan van Asselt en Rob Jansen hebben afgelopen maandag de aandelen van Heilijgers Beheer overgedragen aan KlokHolding. Beide heren blijven in de directie. Heilijgers is naast KlokGroep en Novaform het derde ‘merk’ onder de holding. Heilijgers zal, evenals KlokGroep en Novaform, als zelfstandige organisatie blijven opereren.

Ton van de Klok reageert enthousiast: “Het was een van onze doelstellingen om onze activiteiten uit te breiden naar deze regio. In Heilijgers hebben we een partij gevonden waar we ons enerzijds in herkennen en die anderzijds écht een aanvulling is. We kunnen veel van elkaar leren en samen de markt nog beter bedienen.

Heilijgers KolkHolding Rob Jansen Ton van de Klok Arjan van Asselt ©hansbarten2021Arjan van Asselt en Rob Jansen verwachten dat Heilijgers als onderdeel van KlokHolding toekomstige uitdagingen op het terrein van duurzaamheid, betaalbaarheid, het verwerven van grondposities en kennisontwikkeling beter het hoofd kan bieden en verder zal groeien. “Een overname van Heilijgers door KlokHolding biedt duurzame strategische kansen voor Heilijgers, onze 110 medewerkers en onze klanten. Heilijgers staat sterker met een organisatie als KlokHolding die dezelfde waarden en uitgangspunten hanteert in het ondernemen. De innovaties in betaalbaarheid, verduurzaming, circulariteit en industrieel bouwen gedijen beter op grotere schaal. Daarnaast vergen grotere en complexere gebiedsontwikkelingen ook nog eens veel vermogen. Doordat we nu onderdeel van KlokHolding zijn, biedt dit ons meer mogelijkheden.”

Toezichthouder ACM heeft inmiddels toestemming gegeven voor de overname. Beide partijen hebben een goed gevulde orderportefeuille, waardoor de gezamenlijke omzet in 2021 ruim boven de € 300 miljoen uit zal komen.

Over KlokHolding
KlokHolding is een financieel daadkrachtig familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring. Dankzij de sterke financiële basis van de holding en de bereikte schaalgrootte zijn KlokGroep en Novaform in staat om met 230 medewerkers grote (huisvestings)vraagstukken goed in te vullen en risico’s van opdrachtgevers over te nemen en te beheersen. In 2020 behaalde KlokHolding een omzet van €242 miljoen met een brutoresultaat van 14,7%.

Over Heilijgers
Heilijgers is een ondernemend en vernieuwend vastgoedbedrijf dat focust op duurzaamheid, digitalisering, diversiteit en verbondenheid. Heilijgers revitaliseert en verduurzaamt kantoren, renoveert en verduurzaamt woningen en realiseert een substantieel deel woningontwikkeling met een eigen betaalbaar woningconcept dat geschikt is voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Daarnaast werkt het aan de innovatie van PS-woningen en een 3D Betonprinter in het consortium De Huizenprinters. Heilijgers boekte in 2020 met 110 medewerkers een omzet van € 70 miljoen met een brutoresultaat van 6%.

Interview Arjan van Asselt & Rob Jansen
Lees hier het interview met Arjan van Asselt en Rob Jansen.

Directie KlokHolding en Heilijgers ©hansbarten2021

Comments

  1. Beste Rob, Arjan en Ton,

    Van harte gefeliciteerd met jullie samenwerking en dat dit mooie projecten gaat opleveren.

Geef een reactie

*