Transformatie ziekenhuis Meerenberg

Carré van Bloemendaal
carre-van-bloemendaal-heilijgers-transformatie

In Bloemendaal, aan de rand van de duinen wordt één van de meest bijzondere rijksmonumenten van ons land getransformeerd naar 29 stadsvilla’s, 5 appartementen en een kapel. Het Carré wordt gecomplementeerd met 9 nieuw te bouwen stadsvilla’s.

Het project is het kroonjuweel op de ontwikkeling van Park Brederode. Nadat het monument ruim 20 jaar heeft leeg gestaan krijgt het nu haar nieuwe woonbestemming. Het imposante gebouw uit 1849 krijgt daarmee weer de status die het verdient. Park Brederode ligt naast Nationaal Park Zuid–Kennemerland en is de ontwikkeld tot een aantrekkelijk villapark.

De woningen krijgen een vloeroppervlakte variërend van 220 m2 tot 500 m2, een inhoud vanaf 1200 m3 en worden casco opgeleverd waarna de woningen volledig naar eigen inzicht kunnen worden afgebouwd. Alle woningen hebben vrij uitzicht en zijn voorzien van twee eigen parkeerplaatsen op het binnenterrein.

Het zestienduizend vierkante meter grote Carré heeft een authentieke voorgevel, een kenmerkende gangenstructuur en een karakteristieke schoorsteen. Het ontwerp van de monumentale herontwikkeling is van het in Haarlem gevestigde bureau Heiko Hulsker architecten.

carre-van-bloemendaal-heilijgers-transformatie-binnenpleinTransformatie, restauratie en renovatie

Op dit moment werkt Heilijgers de werkzaamheden voor het casco verder uit in werktekeningen en detailplanningen, deze bestaan onder meer uit het herstel en verbeteren van de fundering, de restauratie en renovatie van het bestaande casco, de gevels en het dak, het aanbrengen van thermische en akoestische isolatie en het realiseren van de woningscheidende wanden en vloeren. Bij de voorbereiding wordt intensief samengewerkt met de architect en de betrokken adviseurs. De bouwactiviteiten aan het casco zullen naar verwachting kort na de jaarwisseling beginnen.
carre-van-bloemendaal-heilijgers-transformatie-plattegrond

carre-van-bloemendaal-heilijgers-transformatie

Geef een reactie

*

Scroll Up