Wonen in Benschop-Oost

Luchtfoto Benschop-Oost HeilijgersAan de oostzijde van Benschop verrijst een woonomgeving die weinig te wensen overlaat. Ruimtelijk, veilig en waterrijk. Beleef de luxe van natuurlijk en duurzaam wonen met een dorps karakter. Een buitenkans voor wie het liefst alles in – en rond – huis heeft.

Het project heeft een ruime en groene opzet. Wij hebben ervoor gekozen het kleinschalige karakter van Benschop ook in dit project te verwerken. Daarom bestaat het project uit een grote diversiteit aan woningen in een dorpse, groene setting: starterswoningen, sociale koop en huur, seniorenwoningen in diverse prijssegmenten, twee-onder-een-kapwoningen in diverse prijssegmenten en vrijstaande woningen. Deze woningen zijn nodig om de kern vitaal te houden en jong en oud ook in de toekomst de mogelijkheid te bieden in Benschop te wonen.

Heilijgers woningen Benschop-Oost fase 1a

Meedenkers
Het ontwikkelen van het project Benschop-Oost doen wij niet alleen. In een heel vroeg stadium heeft een werkgroep met belangstellenden en omwonenden bepaald wat de kernwaarden van Benschop-Oost zijn en wat de wensen zijn. Hierna is er een enquête gehouden onder alle belangstellenden om de architectuurstijl te bepalen. De architect heeft de uitkomsten van de enquêtes verwerkt in twee verschillende architectuurstijlen: “streekeigen” en “jaren 30”. Zo ontstaat er een diverse buurt met een afwisselend straatbeeld.

Heilijgers woningen Benschop-Oost fase 1a

Fase 1
In fase 1 is nog één woning te koop, een vrijstaand woning. De eerste fase bestaat uit 55 woningen in veel verschillende typen “Voor elk wat wils!”. Zo zijn er starterswoning met een koopsom vanaf € 176.000,- v.o.n., rijwoningen vanaf € 194.500,- v.o.n., luxe rijwoningen vanaf € 275.000,- v.o.n, twee-onder-een-kapwoningen vanaf € 317.500,- v.o.n, (senioren)bungalows vanaf € 325.000,- en vrijstaande woningen vanaf € 560.000,- v.o.n. Starters die voldoen aan bepaalde voorwaarden konden gebruikmaken van de gemeentelijke starterslening.

Fase 2
De 2e fase bestaat uit 50 woningen en ligt aan de noordzijde van Benschop-oost. Dit plan voorziet in woningen in de sociale sector in zowel huur als koop om de jongere doelgroep te kunnen (blijven) huisvesten in Benschop. Daarnaast komen er woningen voor senioren en twee-onder-een-kap-woningen. Waar mogelijk worden de nieuwe woningen levensloopbestendig gerealiseerd, waardoor de nieuwe bewoners zo lang mogelijk in hun woning in Benschop kunnen blijven wonen. Alle woningen in de tweede fase zijn inmiddels verkocht en in aanbouw.

Bekijk ook de website www.benschop-oost.nl

Update’s
10 november 2014 – Bouw Benschop-Oost gaat beginnen
9 maart 2015 – Viering hoogste punt fase 1a
20 juli 2015 – Eerste bewoners in Benschop-Oost
30 oktober 2015 – Viering hoogste punt fase 1b
1 februari 2016 – Fase 1 nadert voltooiing

Scroll Up