Thuis in Bloemendal Barneveld

Thuis in Bloemendal Barneveld H - HeilijgersIn de wijk Bloemendal, in het noorden van Barneveld worden de komende jaren ongeveer 1550 woningen gebouwd. Heilijgers heeft in de eerste fase in de Bloemenvelden 42 woningen gerealiseerd. Deze plek heeft langgerekte velden met veel ruimte voor water, groen en bomen. Zo is de lucht gezonder en regenwater beter gereguleerd.

Het plan voorziet in gevarieerde woningen:
5 levensloopbestendige woningen
2 zeer riante twee-onder-een-kapwoningen
6 geschakelde twee-onder-een-kapwoningen
29 rijwoningen in verschillende prijssegmenten

Thuis in Bloemendal Barneveld - HeilijgersWoningen
Van Egmond architecten uit Noordwijk heeft de woningen van “Thuis in Bloemendal” ontworpen. Er wordt in de architectuur gewerkt met natuurlijke tinten. De woonblokken worden niet volledig symmetrisch vormgegeven zodat er een informele uitstraling ontstaat. In de blokken wordt met variatie in kleuren, structuren, materialen en verspringingen gewerkt zodat een speels beeld ontstaat.

De woningen in de Bloemenvelden staan in een fraai aangelegde groene en natuurlijke omgeving en om deze reden wordt in de architectuur gewerkt met natuurlijke tinten. De woonblokken worden niet volledig symmetrisch vormgegeven zodat er een informele uitstraling ontstaat. In de blokken wordt met variatie in kleuren, structuren, materialen en verspringingen gewerkt zodat een speels beeld ontstaat. Door de relatief grote achtertuinen ontstaat een gevoel van ruimte en lucht. Duurzaamheid staat centraal in de wijk Bloemendal. De woningen zijn nagenoeg energieneutraal, voorzien van een luchtwarmtepomp, zonnepanelen, mossedumdaken op de platte daken en het regenwater wordt opgevangen in regentonnen en ondergrondse kratten. Heilijgers realiseert hier een superenergiezuinige, gezonde en leefbare woonwijk die klaar is voor de toekomst.

Verkoop woningen
Alle woningen zijn verkocht en opgeleverd.

Comments

  1. Sjanie Pater says:

    Mooi plan voor seniorenwoning in Bloemendal barneveld

Geef een reactie

*